2021-04-07 Fyra byggare i konkurs https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/Namnlost-1.jpg

Fyra byggare i konkurs

Genrebild. Foto: Ben Allan, Unsplash
Genrebild. Foto: Ben Allan, Unsplash
Byggindustrin

Konkursutvecklingen under årets första kvartal visar på en minskning med 15 procent. Det visar siffror från Creditsafe. Även mars visade en minskning, dock inte för byggbranschen som drabbades hårt när fyra större byggföretag gick i konkurs.

Totalt har 1 477 aktiebolag försatts i konkurs under första kvartalet 2021 jämfört med 1 743 stycken under samma period i fjol. Det är en kraftig nedgång ett år in i pandemin.

Sett ur ett längre tidsperspektiv är medelvärdet för en marsmånad under de senaste tio åren 545 konkurser. Det betyder att de 561 konkurserna denna månad ligger på ungefär samma nivå som innan pandemin.

Trots ett positivt kvartal har de fyra största konkurserna under mars månad samtliga varit inom byggbranschen. Det största bolaget sett till omsättning är byggentreprenadbolaget Constrera AB i Täby. Enligt det senaste bokslutet hade de en omsättning på 420 miljoner kronor och 20 anställda. Även Noctor Bygg AB, Jöta EL AB och TS Byggkoncept AB är alla större byggföretag som försatts i konkurs under mars.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!