2021-03-29 Byggföretag går i konkurs efter tvist https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/mc6pfo4ozfhoixvcjrcl.jpg

Byggföretag går i konkurs efter tvist

Det var på torsdagen förra veckan som bolaget CLB ansökte om konkurs. Bild: Creditsafe
Bildkälla: Creditsafe
Byggindustrin
Skola

Byggbolaget Noctor har lämnat in en konkursansökan till följd av tvisten om gymnasieskolan KTIC i Kristinehamn. Det är i stunden oklart när inflytt i lokalerna kan bli aktuell.

Det har varit en utdragen tvist om Kristinehamns teknik- och innovationscenter efter att det i slutbesiktningen funnits brister i byggnadens stålkonstruktion, då man bland annat funnit mikrobakteriell påväxt.

Det ansvariga byggbolaget Noctor, med 30 anställda, ställde sig emot detta och fick rätt av Överbesiktningsnämnden om otillräcklig grund för att entreprenören skulle underkännas.

Efter att ha försökt nå en förlikning stämde Noctor kommunen på cirka 17 miljoner kronor i ett skiljeförfarande. Efter beskedet om att bolaget försatts i konkurs förs stämningen mot kommunen vidare under konkursförvaltaren.

Kristinehamns kommuns jobbar nu för att hitta en väg som för projektet framåt. Lokalerna är för stunden tomma och kommunen kan inte släppa in elever eller medarbetare i en lokal där stålkonstruktionens hållfasthet inte kan styrkas. Inflytt kan ske när bristerna som påtalats har åtgärdats.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!