2021-03-02 De får i uppdrag att bygga Vipers jättebygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/NIVIKA_CENTER_FRONTVIEW_201106-1-1280x904-1.jpg

De får i uppdrag att bygga Vipers jättebygge

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Byggindustrin

På uppdrag av Nivika Fastigheter kommer GBJ Bygg att bygga projektet Nivika Center på Arenastadsområdet i Växjö. Det 19 våningar höga landmärket ska börja byggas inom kort och planeras stå klart 2023.

Pojektet är ett samarbete med innebandyföreningen Växjö Vipers gällande en till- och ombyggnad av föreningens anläggning, Fortnox Arena. Tanken är att utöka klubbens faciliteter och samtidigt komplettera med bostäder framförallt för unga vuxna som studerar och arbetar i området.

”Med detta nya projekt kommer vi skapa en ny signaturbyggnad i Växjö som till viss del formar om Växjös stadsbild men även etablerar Nivika Fastigheter på Växjös bostadsmarknad ytterligare.” säger Stefan Angeskog, fastighetschef i Växjö, Nivika.

Projektet består av två etapper, dels ett höghus med 157 bostäder som kommer resa sig 19 våningar ovan mark, dels en tillbyggnad av arenadelen som rymmer bland annat kansli och en restaurangdel med direktaccess till arenan. Byggnaderna kommer totalt att omfatta cirka 9 000 kvm varav cirka 5 900 kvm blir bostäder.

Projektet kommer byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och planeras stå klart under första kvartalet 2023, projektbudgeten är cirka 230 miljoner kronor.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!