2021-03-02 Sweco värvar miljöprofil: ”Ska puffa Sweco framåt” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/amandaborneke-beskuren_foto_bognandiphotography-amanda-borneke-1380x750-1.jpg

Sweco värvar miljöprofil: ”Ska puffa Sweco framåt”

Amanda Borneke, Foto: Bognandi Photography
Amanda Borneke, Foto: Bognandi Photography
Affär & Karriär
Byggindustrin

Hållbarhetsprofilen Amanda Borneke lämnar CS Riv & Håltagning i Göteborg och går till Swecos projektledningsverksamhet där hon får titeln nationell hållbarhetskoordinator och specielist inom cirkulär ekonomi.

– Nu blir mitt ärende uppdrag att hjälpa till att driva Swecos hela hållbarhetsaffär och få bli konkret i uppdrag, särskilt där cirkulära materialflöden kan bidra till en bättre värld” skriver hon på sin blogg.

Under det senaste decenniet har Amanda Borneke haft ett flertal ledande positioner inom hållbarhet samt bygg- och rivningssektorn. Hon kommer närmast från rollen som Kvalitets- och miljöledare vid CS Riv & Håltagning AB i Göteborg.

– Jag har dock känt att det är dags för ett nytt sammanhang – och i julas hamnade jag i ett drömscenario, skriver Amanda Borneke.

Nu rekryteras hon till Sweco där hon blir nationell hållbarhetskoordinator och specialist inom cirkulär ekonomi. Amanda Borneke kommer att utgå från Göteborgskontoret och börjar på Sweco 1 april 2021.

– Framförallt handlar det om två specifika roller, men som agerar på olika nivåer inom Sweco. En roll är mer strategiskt där jag som Hållbarhetskoordniator för projektledningsverksamheten kommer puffa hela Sweco framåt i sitt hållbarhetserbjudande. Den andra rollen är operativ och handlar om att assistera direkt i projekt som Specialist inom cirkulära materialflöden.

– Jag ser med spänning fram emot att ta mig an detta uppdrag. Sweco har för mig en oerhört viktig uppgift när det gäller att bidra till att utforma framtidens hållbara städer. Min ambition är att förvalta detta förtroende genom att bygga vidare på och utveckla de lösningar som finns idag för att möta framtida behov, skriver hon.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!