2021-02-24 Bygget av Toyotas experimentstad inleds https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/b2d5bb5c-0db6-44a9-a460-7c183f4550d2-1.jpg

Bygget av Toyotas experimentstad inleds

Vid invigningen av staden deltog förutom guvernören i Shizouka-prefekturen och borgmästaren i staden Susono även Toyotas ordförande, Akio Toyoda och James Kuffner, vd för Woven Planet. Foto: Toyota
Vid invigningen av staden deltog förutom guvernören i Shizouka-prefekturen och borgmästaren i staden Susono även Toyotas ordförande, Akio Toyoda och James Kuffner, vd för Woven Planet. Foto: Toyota
Byggindustrin

Under tisdagen togs det första spadtaget till det som ska bli Woven City. En prototypstad i Japan för att utveckla och testa ny teknik samtidigt som cirka 2 000 personer kommer att bo där. Det framgår ur ett pressmeddelande.

Woven City ligger i utkanten av Toyotas tidigare Higashi-Fuji-fabrik i Japan, strax vid foten av berget Fuji. Staden kommer inledningsvis att ha 360 invånare, men längre fram räknar Toyota med drygt 2 000 invånare. Staden är tänkt att fungera som ett levande laboratorium där en miljö ska skapas genom innovationer med potential att lösa samhällsproblem.

Vid invigningen av staden deltog förutom guvernören i Shizouka-prefekturen och borgmästaren i staden Susono även Toyotas ordförande, Akio Toyoda och James Kuffner, vd för Woven Planet.

”I dag startar officiellt projektet med Woven City, sa Akio Toyoda under invigningen. Jag uttrycker min stora tacksamhet till alla som deltagit helhjärtat och samarbetat för att få projektet dit det befinner sig i dag.”

Ett förhållningssätt med människan som utgångspunkt
Inom ramen för Toyotas övergång från att vara en biltillverkare till ett mobilitetsföretag ska projektet förverkliga ny teknik under verkliga omständigheter inom en lång rad områden som automatiserad körning, personlig mobilitet, robotteknik och artificiell intelligens.

En del i den nya stadens infrastruktur är att det kommer finnas tre typer av gator sammanvävda: en avsedd för automatiserad körning, en för fotgängare och en för fotgängare med personliga mobilitetsfordon. Det ska även finnas en underjordisk väg för godstransporter.Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!