2021-02-23 Grönt ljus för helt ny stadsdel i Solna https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/aab8d7c7a338942b_org-1.jpg

Grönt ljus för helt ny stadsdel i Solna

Vy från Solnavägen vid nytt torg och nytt kontor. Bild: Nordr
Vy från Solnavägen vid nytt torg och nytt kontor. Bild: Nordr
Byggindustrin

600 bostäder, 2 000 kontorsplatser och flertalet butiker ska växa fram i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund, som byggs på den gula linjen. Det framgår ur ett pressmeddelande. Arbetet ska påbörjas under 2021.

Det står klart efter att Solna Stads kommunfullmäktige antagit en detaljplan för den nya stadsdelen Södra Hagalund. Det är då Nordr som utvecklar den nya stadsdelen i samarbete med Solna Stad. Tanken är att kontorsdelen och bostäderna ska vara klara i samband med tunnelbanans invigning 2025/2026.

”Det här är ett viktigt stadsutvecklingsprojekt där vi gläds åt att få uppföra nya bostäder och kontor och skapa nya synergier tillsammans med Solna Stad,” säger Baard Schumann, vd för Nordr, i pressmeddelandet.

Planen är att Solnavägen ska omvandlas i sin helhet från trafikled till en ny stadsboulevard där dagens biltrafik får minskat fokus till förmån för cykel, gång och busstrafik.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!