2021-01-20 Ny stämning mot omtalad byggfirma https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/byggarbetsplats-bygge-olycka-bygg.jpg

Ny stämning mot omtalad byggfirma

byggarbetsplats
Förvaltningsrätterna har till och med augusti dömt ut 11 miljoner kronor i sanktionsavgifter till byggföretag med brister i fallskyddet. (Genrebild, bilden visar inget av de dömda företagen.) Foto: Branschaktuellt
Byggindustrin

Ännu en byggnadsarbetare knuten till byggföretaget som utsågs till ”Sämsta bygget 2020” stämmer sin arbetsgivare för utebliven lön, uppger Hallandsposten. 

Nyligen utsåg tidningen Byggnadsarbetaren Partner Entreprenad till ”Sämsta arbetsplatsen 2020” och huvudmotiveringen handlade om säkerhetsbrister som förekom på företagets arbetsplatser. 

Byggnadsarbetaren yrkar på 83 000 kronor och hans stämning riktar sig mot företaget Teabvillan i Halmstad AB, ett varumärke inom Partner Entreprenad. 

I stämningsansökan uppger mannen att han inte fått några lönespecifikationer under flera månaders arbete i fjol. Han yrkar även på ett allmänt skadestånd för brott mot semesterlagen.

I våras stämde ytterligare tre byggnadsarbetare företaget för utebliven lön. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!