2021-01-14 Byggföretag går samman – större uppdrag i sikte https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/xcvngnhqs8fq1ms9hm30-1.jpg

Byggföretag går samman – större uppdrag i sikte

Bild: Betonmast
Bild: Betonmast
Byggindustrin

Betonmast Göteborg och AF Bygg Göteborg går samman och blir ett bolag under 2021. Bolagen ingår i samma koncern, AF Gruppen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Målet med samgåendet är att stärka erbjudandet till marknaden, öka möjligheterna att ta fler större uppdrag samt ge bättre utvecklingsmöjligheter till medarbetarna, skriver Betonmast.

AF Bygg Göteborg och Betonmast Göteborg är båda byggentreprenörer och har tillsammans cirka 70 anställda.

Den planerade sammanslagningen sker genom att aktierna i AF Bygg Göteborg förvärvas av Betonmast. Köpet genomförs under andra kvartalet 2021.

Verksamheten kommer att ledas av Magnus Attemalm, för närvarande vd i Betonmast Göteborg. Attemalm kommer att leda båda bolagen operativt från och med måndagen den 18 januari 2021.

– Vi ser det här som en bra lösning både för Betonmast och för AF Gruppen, säger Mattias Gustafson, vd Betonmast Sverige. Vi är två stora lokala aktörer med drivna och kompetenta medarbetare som nu kan jobba både bredare och mer effektivt under samma tak.

– Vi vill samla kompetensen, kapaciteten och erfarenheten från våra byggföretag i Göteborgsregionen i ett företag, säger Andreas Rydbo, vd AF Gruppen Sverige. Målet är att öka vår kraft att konkurrera om större byggentreprenader och mer komplexa projekt. Förändringen kommer att bli till fördel för både byggherrar, samarbetspartners och medarbetare.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!