ByggindustrinDomstol ger grönt ljus till Platzer-projekt
13.01.2021 14:08 3 min lästid

Domstol ger grönt ljus till Platzer-projekt

13.01.2021 14:08 3 min lästid
Fotograf: OKiDoki

Fotograf: OKiDoki

Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden i Södra Änggården.

Myrna Whitaker
0

Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården i Göteborg. Byggnationen av knappt 2000 bostäder, skolor och parker kan därmed påbörjas i år.

Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården. Detaljplanen för omvandlingen av Högsbo industriområde till Södra Änggården antogs av kommunfullmäktige i april förra året och överklagades därefter.

Domen från mark- och miljödomstolen innebär att det kan byggas cirka 1900 bostäder blandat med verksamheter, 16 förskoleavdelningar, två parker samt en skola. Förutsatt att beslutet inte överklagas, vinner det laga kraft och byggnationen av bostäder, skolor och parker kan påbörjas under 2021.

Under 2017 och 2018 tecknade Platzer avtal med Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter, Hökerum Bygg och Skanska Nya Hem om merparten av de bostadsbyggrätter som planeras i Södra Änggården. Avtalen villkoras av att detaljplanen vinner laga kraft.

– Att mark- och miljödomstolen nu avslår överklagandena innebär att vi tar ett steg närmare omvandlingen av norra Högsbo till Södra Änggården. Domstolens beslut är ett kvitto på att de ansträngningar vi gjort under planarbetet, för att säkerställa befintliga verksamheters samexistens med planerade bostäderna, skolorna och parkerna, har varit tillräckliga. Vi och övriga aktörer ser fram mot att komma igång med arbetet med att förverkliga vår vision om en levande stadsdel vid Änggårdsbergets fot mer tillgänglig för göteborgarna, säger Lisa Häggdahl, affärsutvecklare och ansvarig för arbetet med detaljplanen på Platzer.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!