2021-01-13 Skånskt bolag bygger fabrik för två miljarder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/zis8jpilkwwo43ojkr00.jpg

Skånskt bolag bygger fabrik för två miljarder

Den nya fabriken Ogulin 2 uppförs i anknytning till parkettgolvsfabriken Ogulin 1 i staden Ogulin, Kroatien.
Den nya fabriken Ogulin 2 uppförs i anknytning till parkettgolvsfabriken Ogulin 1 i staden Ogulin, Kroatien.
Byggindustrin

Skånska golvföretaget Bjelins ägarbolag Pervanovo Invest AB investerar drygt två miljarder kronor i en anläggning i Ogulin, Kroatien som blir världens största golvfabrik.

Fabrikens produktionsvolym kommer att öka stegvis från 2023 och när den står helt klar 2027 blir den världens största trägolvsfabrik med en produktionskapacitet som överstiger 20 miljoner kvm golv per år.

Fabrikens totalyta är 100 000 kvm och värdet av investeringar i mark, byggnader, anläggningar samt maskinutrustning värderas till EUR 200 miljoner. (CAPEX). Investeringen finansieras till största delen av eget kapital.

– Att moderbolaget gör en så omfattande investering för att höja produktionskapaciteten är ett kvitto på Bjelins försäljningsframgångar och att våra golv ligger rätt i tiden. Golven är vackra, slitstarka, hållbara och uppfyller dagens miljökrav med stor marginal. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med vårt systerföretag, Välinge Innovation, säger Zoran Mihajlovic, CEO, Bjelin Sweden AB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!