Byggindustrin
1 min lästid

Sweco gör nedskrivning på 290 miljoner kronor

21:a december 2020, 10:17
Sweco gör nedskrivning på 290 miljoner kronor
Bild: Branschaktuellt
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Sweco tillkännager en nedskrivning av rörelsekapital på 290 miljoner kronor efter avslutad granskning av den tyska projektportföljen, enligt ett pressmeddelande.

Den 4 november meddelade Sweco i delårsrapporten för tredje kvartalet 2020 att en omfattande granskning av den tyska projektportföljen hade inletts och att översynen kunde leda till en mer försiktig värdering av redovisade intäkter. Rapporten kommunicerade ett potentiellt belopp på 120 miljoner kronor.

Bortsett från nedskrivningen förväntas rörelseresultatet för fjärde kvartalet 2020 vara i linje med den resultatutveckling som förmedlades under tredje kvartalet.

“Sweco Tyskland har fullt fokus på att vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa strikt projektstyrning och projektredovisning framöver för att kunna säkerställa lönsam tillväxt. Implementeringen av Sweco-modellen kommer att intensifieras”, skriver bolaget.

Vid slutet av tredje kvartalet genomfördes byte av ledarskap i Sweco Tyskland och Karsten Gruber, divisionschef för Civil Engineering Structures, tillträdde som tillförordnad affärsområdeschef Sweco Tyskland och Centraleuropa och blev samtidigt del av koncernledningen för Sweco Group.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0