2020-11-26 Parterna har enats – strejken avblåst https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/byggnads-byggforetagen.jpg

Parterna har enats – strejken avblåst

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads och Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads och Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen. Foto: Byggnads och Byggföretagen
Byggindustrin

Utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud, ett förbättrat huvudentreprenörsansvar och fler verktyg för att komma åt lönedumping. Det är innehållet i det nya kollektivavtal som parterna enades om.


Avtalet har en längd på 29 månader och sista avtalsåret är uppsägningsbart. Det ger en löneökning på 5,4 % fram till 30 april 2023 enligt det märke som sattes av parterna inom industrin tidigare i höstas. Inklusive en pensionsuppgörelse som ger de anställda rätt till pensionsavsättning från 22 års ålder. Dessutom ökas den extra pensionsavsättningen för samtliga.

– Det här är ett historiskt avtal. Där lagstiftarna gick bet klev landets byggnadsarbetare in. Där politiken misslyckades visade Byggnads medlemmar vad ett starkt och enat fackförbund kan åstadkomma. Att ge de regionala skyddsombuden ökad tillträdesrätt kommer inte lösa alla problem i byggbranschen men det ger oss verktygen att göra skillnad på riktigt, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

– Vi har försvarat den framgångsrika svenska lönemodellen. Dessutom fortsätter vi vårt gemensamma arbete för en säkrare arbetsmiljö och ordning och reda. Det här är ett bra avtal för alla som jobbar i byggbranschen och för att kunna rusta Sverige ur den rådande pandemin, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef och vice vd på Byggföretagen.

Avtalet innehåller även en uppgörelse om graviditetslön för gravida som inte kan arbeta vidare då arbetsuppgifterna riskerar skada den gravida eller fostret. Arbetsgrupper för att utveckla jämställdheten och arbetet mot trakasserier och sexuella trakasserier kommer också tillsättas.

Byggnads varslade om strejk från och med 27 november om inte fack och arbetsgivare kommit överens om ett nytt avtal innan dess.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!