2020-10-23 Serneke bygger lägenheter och skyddsrum i Kiruna https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/kiruna-serneke-LKAB.jpg

Serneke bygger lägenheter och skyddsrum i Kiruna

Serneke bygger nya bostäder i Kiruna åt beställaren LKAB
Hyresrätterna ska byggas på fem kvarter i det område som kallas gamla skjutbanan, och som bildar en entré till det nya Kiruna centrum. Illustration: Prefab design system Stockholm AB & L Arkitekter AB
Byggindustrin

Serneke och LKAB ingår avtal med LKAB om att bygga 194 hyreslägenheter i Kiruna.
Totalentreprenaden för lägenheterna, som ingår i Kirunas pågående stadsomvandling, är värd cirka 370 miljoner kronor.

Utöver lägenheterna omfattar projektet också anläggandet av flera större källare som ska kunna fungera som skyddsrum för cirka 800 personer. I totalentreprenadavtalet ingår även en option på att uppföra ytterligare 32 lägenheter i samma område.

– Det här innebär att vår etablering i den norra regionen tar ett stort steg framåt. Kiruna är inne i en stor utvecklingsfas och det är väldigt tillfredsställande att Serneke får vara en del av den, säger Mikael Thorgren, regionchef på Serneke.

Projekteringen inleds omgående och byggstarten är planerad i april 2021. Lägenheterna beräknas stå klara till hösten 2022. Ordersumman om cirka 370 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!