2020-09-28 Bygghandeln växer så in i Norden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/09/a2c2e19b-0f54-4a26-806e-f96f4db93438.jpg

Bygghandeln växer så in i Norden

Bygghandeln växer så in i Norden. Bild: Navet
Bygghandeln växer så in i Norden. Bild: Navet
Byggindustrin

Omsättningen i byggvaruhandeln i Sverige växte med 12 procent under årets första sex månader. Detta enligt statistik från SCB som NAVET sammanställt och analyserat.

Omsättningen i den byggrelaterade detaljhandeln i Sverige växte under årets första sex månader med 12 procent jämfört med samma period förra året. I beräkningen ingår butiker med försäljning av järn, bygg, VVS och färg.

Trenden med en kraftigt växande bygghandel återfinns även på andra håll i Norden. I Finland ligger tillväxttakten i linje med Sveriges, drygt 10 procent, medan både Norge och Danmark redovisar ännu kraftigare uppgång med 20-25 procent under första halvåret.

Uppgången har flera förklaringar men de tydligaste är ökad mängd hemarbete, karantän och andra restriktioner kopplande till pandemin, förklarar Jens Linderoth, Analysansvarig på NAVET Analytics. I alla kriser finns det inte bara förlorare utan även vinnare och bygghandeln är en av dem, avslutar Jens.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!