2020-09-22 Serneke kritiserar Di: ”Jag är ingen trollkarl” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/Ola-Serneke-bildarkiv.jpg

Serneke kritiserar Di: ”Jag är ingen trollkarl”

Ola Serneke, VD Serneke Group. Foto: Serneke. Pressbild
Ola Serneke, VD Serneke Group. Foto: Serneke. Pressbild
Byggindustrin

Ola Serneke, vd för byggbolaget Serneke, riktar kritik mot Di:s analys av bolaget. Serneke-aktien föll kraftigt under måndagen till följd av artikeln.

Kritiken kommer efter att finanstidningen Dagens industri inte väntat in svar från Serneke för uppföljning på deras analys. Den inledande texten beskrev att bolaget kräver trolleri för att få in nya investerare i Karlatornet och rädda bygget.

Di ska i sin kontakt med Sernekes kommunikationschef ha blivit ombedda att återkomma under kapitalmarknadsdagen följande vecka. Detta resulterade i att Di publicerade en ny text där Serneke påstods ”lägga locket på”.

Under tisdagen skriver Ola Serneke ett inlägg på Linkedin där han kritiserar medier för att vara dåligt pålästa och ofta hamnar fel i sina analyser. Därutöver påpekar han att det inte är tal om trolleri i arbetet kring Karlatornet.

”Jag är ingen trollkarl utan arbetar tills vi har en lösning vilket jag och alla i vårt team tror på och är positiva till.” skriver Serneke på Linkedin.

Vd:ns avslutande mening till Di är ”Di – gör seriösa analyser och förstå att vi inte kan var tillgängliga när ni just vill 🙏”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!