2020-06-30 Offentliga investeringar kan avgöra framtiden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/constructionworkerpixabay.jpg

Offentliga investeringar kan avgöra framtiden

Bild: Pixabay/cc
Bild: Pixabay/cc
Byggindustrin
Industri
Infrastruktur

En majoritet av medlemsföretagen har hittills fått en relativt begränsad påverkan av Coronapandemin, visar en ny konjunkturrapport från Innovationsföretagen.

Störst omsättningstapp har arkitektföretagen medan industrikonsulterna klarat sig något bättre. Bäst har det gått för teknikkonsulterna.

–  Framtidsutsikterna är dock väldigt osäkra. Nästan hälften av företagen tror att läget försämras under hösten med en minskad orderingång som följd. Endast en knapp tredjedel tror att orderingången förbättras. Läget är fortfarande väldigt allvarligt för många företag, framförallt de som jobbar mot industrin, säger Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen.

Enligt Innovationsföretagens analyschef David Cramér krävs kraftiga investeringar i byggande och infrastruktur för att bromsa den negativa utvecklingen och stimulera ekonomin.

– Det skulle kunna bidra till att den här konjunktursvackan mildrades något, säger David Cramér, analyschef på Innovationsföretagen, säger han i en kommentar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!