2020-03-27 Skanska kan bötfällas för illegal arbetskraft https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/03/skanska-bygg.jpg

Skanska kan bötfällas för illegal arbetskraft

Foto: Marcus Rosenholm
Foto: Marcus Rosenholm
Byggindustrin
Nyheter
Skanska

Skanska är indraget i ett misstänkt fall av illegal arbetskraft på ett av företagets byggen i Stockholm. Nu riskerar byggjätten böter, skriver Svenska Dagbladet.

I september 2018 fastnade två georgiska medborgare i en kontroll på en byggarbetsplats i Årsta. De arbetade åt en underentreprenör åt Skanska. Arbetarna saknade, enligt SvD, id-handlingar, uppehållstillstånd och arbetstillstånd. I januari 2019 gjordes en polisanmälan.

I februari i år beslutade åklagare om åtal mot underentreprenören för brott mot utlänningslagen. SvD uppger att åklagaren också vill att underentreprenören, ett mindre företag inom byggstädning, och Skanska betalar en ”särskild avgift” på 139 500 respektive 93 000 kronor.

Skanskas presschef Jacob Birkeland vill inte kommentera det aktuella fallet, men säger till tidningen att Skanska har nolltolerans mot svart arbetskraft på sina arbetsplatser.

Rättegången är den 29 april.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!