2020-02-20 Svårsåld saluhall kan rivas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/tillfallig-saluhall-ostermalmstorg_900-600.jpg

Svårsåld saluhall kan rivas

Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad
Pop-up-saluhallen på Östermalm. Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad
Byggindustrin
Fastighet

Den temporära saluhallen på Östermalm har legat ute till försäljning sedan oktober. Fyra månader har gått, och hallen är ännu inte såld. Nu kan staden tänka sig att sänka priset, skriver Stockholm Direkt.

Den nyrenoverade Östermalmshallen står klar och nu har handlarna börjat flytta ut från den tillfälliga hallen som varit uppskattad av både handlare och boende under de fyra åren som Östermalmshallen renoverats.

Det innebär att den tillfälliga hallen måste bort. Byggnaden på 2 000 kvadratmeter är byggd i moduler som gör att den går att flytta. Något köparen ska ansvara för.

Vad som händer med den tillfälliga hallen är fortfarande oklart. Prislappen på 27,5 miljoner kronor kan komma att sänkas enligt fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M).

– Jag är mån om att den här ska komma till användning, både av ekonomiska och hållbarhetsskäl. Vi vill se en köpare istället för att den ska rivas, säger han till Stockholm Direkt.

Bygglovet upphör den 30 juni och får inte staden den temporära hallen såld kan byggnaden behöva att rivas.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!