2020-01-27 Peab får finskt storuppdrag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2014/08/peab bygger ny vrdbyggnad i helsingborg.jpg

Peab får finskt storuppdrag

Bild: Peab
Bild: Peab
Byggindustrin

Peab har fått uppdraget att bygga en kontorsbyggnad och ett hotell i Kägeludden i Esbo Finland. Kontraktssumman uppgår till 38 miljoner euro.

Beställare av kontorsbyggnaden är Fastighetsaktiebolag Espoon Swing Plus C och av hotellet Fastighetsaktiebolag Espoon Swing Plus A.

Den nya kontorsbyggnaden blir sju våningar och hotellet åtta våningar, totalt handlar det om 22 700 bruttokvadratmeter. Den nya kontorsbyggnaden ska ligga bredvid den existerande kontorsbyggnaden samt hotellet som har en förbindelse till det nya kontoret.

 – Vi är väldigt stolta över att få bygga dessa byggnader och visa vår kompetens som vi har erhållit genom erfarenhet från byggnation av åtskilliga kontorsbyggnader i huvudstadsregionen under de senaste åren, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland i ett pressmeddelande.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars 2020 gällande kontorsbyggnaden och i juni 2020 gällande hotellet. För kontoret är inflyttning beräknad till oktober 2021 och för hotellet januari 2022.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!