2020-01-14 Ställningsföretag sparkas ut från miljardprojekt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/3-Bild_-Grégory-ROOSE-från-Pixabay.jpg

Ställningsföretag sparkas ut från miljardprojekt

Bilden har inget med texten att göra. Genrebild. Foto: Grégory ROOSE från Pixabay
Genrebild. Foto: Grégory ROOSE från Pixabay
Byggindustrin
Papper & Massa

Billerud Korsnäs bryter kontraktet med leverantören av byggnadsställningar vid bolagets anläggning Gruvön. Anledningen är brister i säkerheten. Det skriver Nya Wermlandstidningen.

Gruvöns bruk har sagt upp kontraktet med leverantören av de byggställningar som används i samband med reperationer och underhåll av pappersmaskinerna.

– De leverantörer som inte följer de strikta säkerhetsregler som vi har kan inte arbeta för Billerud Korsnäs. Därför tog vi ett beslut om att säga upp avtalet med nuvarande leverantör av ställningsbyggnationer, säger säkerhetschefen på Gruvön, Anders Philipsen Englund till NWT.

Vad det för säkerhetsregler som inte uppfyllts vill han inte gå in på. En ny leverantör är upphandlad och kommer att vara på plats denna vecka.

Den nu uppsagda leverantören beskriver sig själv som en totalleverantör av byggnadsställningar, väderskydd och hissar till kunder inom bygg-, industri- och infrastruktursektorn i hela Sverige


Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!