2019-11-04 Byggföretag i chockkonkurs https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/11/111.jpg

Byggföretag i chockkonkurs

Bild: Marcus Rosenholm
Bild: Marcus Rosenholm
Byggindustrin
Nyheter

Byggföretaget Byggteknik i Katrineholm har gått i konkurs efter att en kund, vid avslutat projekt, inte betalat de sista fakturorna på drygt 10 miljoner kronor, rapporterar Katrineholms-kuriren.

Under två års tid har Byggteknik utfört ett större byggprojekt i Örebro, till ett värde av 200 miljoner kronor. Under projektets gång har arbetet betalats genom delfakturor, utan några problem.

När de två sista fakturorna skulle betalas, på 10 miljoner kronor dök inte kunden upp utan istället skickades ett sms med meddelandet att man inte tänker betala.

Extrem chock

Ulf Norin på Heilborns advokatbyrå säger till Katrineholms-kuriren att Byggteknik reagerat med bestörtning och extrem chock.

– Man kom inte med någon motivering och har inte påstått att Byggteknik gjort något fel, säger Ulf Norin, som också utsetts till konkursförvaltare, till Katrineholms-kuriren.

Byggteknik är beslutna att inleda en process mot kunden, men eftersom det inte hjälper företaget omedelbart har man varit tvungen att ansöka om konkurs.

Gott rykte

Totalt 28 anställda sägs upp, men Ulf Norin hoppas kunna hitta en köpare till verksamheten i sin helhet.

– Det är en sund verksamhet med gott rykte och som genererar en vinst. Jag har goda förhoppningar att kunna hitta en köpare säger han till Katrineholms-kuriren.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!