2019-09-11 Efter inflyttningen i Regionhuset – personal insjuknar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/Eldaren_Uppsala_okt_2016-222.jpg

Efter inflyttningen i Regionhuset – personal insjuknar

Fackförbundet Vision slår nu larm om inomhusmiljön i Regionhuset i Uppsala. Foto: Gustav Lundin / Wikipedia
Fackförbundet Vision slår nu larm om inomhusmiljön i Regionhuset i Uppsala. Foto: Gustav Lundin / Wikipedia
Byggindustrin

Astmaliknande symtom, hosta och sveda i ögonen. Tre år efter invigningen brottas Regionshuset i Uppsala med en arbetsmiljö som gör att flera medarbetare inte står ut, rapporterar SVT Uppsala.

Fackförbundet Vision slår nu larm om inomhusmiljön i Regionhuset i Uppsala. Flera fackförbund har fått information om att personal fått sjukdomsliknande symptom. Hur många som drabbats är oklart, men problemen uppges finnas på alla plan i huset, skriver SVT.

Visions styrelse riktar nu skarp kritik i en anmälan till arbetsgivaren Region Uppsala med krav på flera åtgärder. Även facket Saco står bakom kritiken. Till SVT säger Knut Bodin, läkare och huvudskyddsombud för Saco att det framförallt handlar om huvudvärk, trötthet och problem med koncentrationen.

Johannes Isaksson jobbar som förhandlingschef vid Region Uppsala säger till SVT att det pågår ett arbete där man bland annat fått fastighetsägaren att vidta åtgärder.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!