2019-08-22 Tuffa tider för Oscar Properties https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/Oscar-Engelbert-500x241.jpg

Tuffa tider för Oscar Properties

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties
Byggindustrin

Bostadsutvecklaren Oscars Properties rapporterar förluster och en mer än halverad försäljning i det andra kvartalet.

Enligt bolagets vd Oscar Engelbert är det en engångsnedskrivning av goodwill på 33 miljoner kronor som tynger resultatet.

”Räknar man bort den goodwillnedskrivning – en engångskostnad – vi gör för det nu nedlagda byggbolaget är det till och med så att rörelseresultatet hamnar på 33 mkr plus”, skriver vd:n Oscar Engelbert i rapporten.

”Inte helt tillfredsställande”

Oscar Properties har under kvartalet sålt 8 bostäder, en mer än halverad försäljning i det andra kvartalet, men desto fler har bokats. Under perioden har 36 bostäder bokats vilket ligger i linje med bolagets strategi.

”Redan under första kvartalet slog jag också fast att bolagets fortsatt viktigaste uppgift är att få igång försäljningen på ritning så att vi kan påbörja nya byggen. Den ambitionen tycker jag också att vi, åtminstone till del, levererat på. Nivåerna är visserligen inte helt tillfredsställande men det måste ändå betraktas som ett steg i rätt riktning”, skriver Oscar Engelbert i rapporten.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!