2019-08-19 Byggbolaget köper upp samtliga aktier i Betonmast https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/afgruppen-webb.jpg

Byggbolaget köper upp samtliga aktier i Betonmast

AF Gruppen förvärvar Betonmast tillsammans med ledningen i Betonmast. Morten Grongstad og Jørgen Evensen. Foto: AF Gruppen
Byggindustrin

Nu meddelar AF Gruppen ASA att de köper upp resterande aktier i Betonmast AS.

AF Gruppen ASA har, via Betonmast Holding AS, ett företag som ägs till 66 procent av AF Gruppen och till 34 procent av ledningen och tidigare aktieägare i Betonmast. Nu äger AF Gruppen ASA 100 procent av aktierna i Betonmast AS.

”Långsiktigt och industriellt syfte med ägandet”

Betonmast-koncernen har cirka 1 000 anställda och består av totalt 16 företag i segmenten Betonmast Sverige, Betonmast Projektutveckling och Betonmast Norge. Företagen hade en omsättning på 6 942 MNOK och ett resultat på 217 MNOK i 2018.

– Betonmast har haft en enastående tillväxt sedan starten 2006 och är ett välskött företag med kompetent personal och ledning, spännande projekt, stark tillväxt och god lönsamhet samt en solid orderstock. AF Gruppen har ett långsiktigt och industriellt syfte med ägandet, och vi har för avsikt att vara en aktiv ägare. Med vårt inträde hoppas vi kunna tillföra kompetens och insikter som kan bidra till att öka värdeskapandet i företaget på kort och lång sikt. Vi anser att detta är en mycket bra lösning för företaget, medarbetarna och kunderna, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!