2019-08-19 Inflyttning i Karlatornet – försenas med nästan ett år https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/Karlatornet-insikt.jpg

Inflyttning i Karlatornet – försenas med nästan ett år

Karlatornet. Bild: Serneke
Karlatornet. Bild: Serneke
Byggindustrin

Inflytningen i Nordens högsta hus försenas. Den första tidplanen på sent 2021 försenas nu till andra halvåret 2022, enligt ett pressmeddelande från Serneke.

– Vi behöver något mer tid, säger Ola Serneke i pressmeddelandet.

Tidigare var prognosen att inflyttningen skulle inledas vid slutet av 2021. Förseningen är en konsekvens av de förhandlingar som inletts för att komplettera finansieringen av projektet tidigare i år.

–  Vår genomlysning av projektet nu visar att vi behöver något mer tid än våra första bedömningar. Karlatornet kommer att vara ett unikt inslag i Göteborg väldigt lång tid framöver, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Enligt Serneke pågår nu förhandlingar med en ”internationell aktör” som väntas bli klara under det tredje kvartalet. Intresset för att bo i Karlatornet är stort. Av de totalt 594 lägenheterna i projektet är 485 sålda och kunderna informerade om den uppdaterade tidsplanen enligt bolaget.


Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!