2019-08-13 Världsunik målning övermålad av fastighetsbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/Rågsved_20180527_082741.jpg

Världsunik målning övermålad av fastighetsbolag

En del av muralmålningen i Rågsved i Stockholm. Bild: Wikipedia/Flickr/ CC
En del av muralmålningen i Rågsved i Stockholm. Bild: Wikipedia/Flickr/ CC
Byggindustrin

I början av veckan målades muralmålningen i Rågsved centrum över med blå färg. Det hela var ett misstag berättar fastighetsägaren, enligt uppgifter till Mitt i Stockholm.

I början av veckan målades muralmålningen i Rågsveds centrum i Stockholm över med blå färg. Fastighetsägaren Rågsved Fastighets AB berättar att det hela var ett misstag.

– Vi har haft mycket problem med klotter och bad personalen sanera den högra sidan. Tyvärr blev det ett missförstånd, säger Ariba Jokhadar, förvaltare på Rågsved Fastighets AB, till Mitt i Stockholm.

Nyanställd

Målningen som stoppats av en anställd på Rågsveds fritidsgård räddades, men den högra delen är nu täckt av blå färg skriver lokaltidningen. Målningen är inte k-märkt eller skyddad vilket innebär att det inte är brottsligt att måla över den.

Ariba Jokhadar säger vidare till Mitt i Stockholm att målningen dock har ett annat värde. Personen som hade ansvar för saneringen var nyanställd och jobbade ensam.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!