2019-08-13 Försäljningslyft på bostadsmarknaden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/Bjorn_Wellhagen_2_2018_1500px.jpg

Försäljningslyft på bostadsmarknaden

Björn Wellhagen. Foto: Caroline Berg
Björn Wellhagen. Foto: Caroline Berg
Byggindustrin

Det såldes fler bostäder under sommaren, jämfört med ett år tidigare. Bostadsrättspriserna i sin helhet visar på oförändrade priser och försiktigt stigande villapriser i riket, enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Den stabila prisutvecklingen med växelvis små prisökningar och oförändrade priser fortsatte i juli. Mäklarstatistiks mätningar noterar små ökningar på villamarknaden i riket medan bostadsrättspriserna stod stilla. I Malmö och Göteborg ökade däremot priserna på bostadsrätter. Det såldes 7 procent fler bostadsrätter och villor i juli detta år jämfört med samma månad förra året.

– Normalt tar bostadsmarknaden sommarledigt i stora delar av landet under juli. Ett högt utbud och fler affärer än samma månad förra året visar att det mönstret inte riktigt följdes under årets stora semestermånad. I botten handlar det om ett fortsatt stort flyttbehov, men det faktum att juli på många håll i landet blev en blöt månad kan ha lockat fler bort från hängmattan till visningar istället, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!