2019-08-09 Livsfarligt fusk vanligt i byggbranschen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/constructionworkerpixabay.jpg

Livsfarligt fusk vanligt i byggbranschen

Bild: Pixabay/cc
Bild: Pixabay/cc
Byggindustrin

Arbetsmiljöverket arbetar just nu med ett projekt där de kontrollerar arbetsplatser för att hitta fusk, fel och farlig arbetsmiljö. Ett flertal brister i byggbranschen har Arbetsmiljöverket hittat på arbetsplatser i Västsverige senaste tiden.

– Det är vanligt med brister var vi än tittar oss omkring, säger Arne Alfredsson, avdelningschef på avdelningen för myndighetsgemensam kontroll på Arbetsmiljöverket, till P4 Väst.

Arbetsmiljöverket arbetar just nu med sju andra myndigheter i ett treårigt projekt där de kontrollerar arbetsmiljön för att hitta fusk, fel och farliga arbetsplaster. I år tittar man extra i byggbranschen där det är vanligt förekommande med avsaknad av fasta fallskydd, som i värsta fall kan leda till döden enligt Arne Alfredsson.

– Vi vill få till en konkurrens på lika villkor så inte företag som fuskar konkurrerar ut seriösa aktörer. Ingen myndighet kan klara av att få till det på egen hand, säger Arne Alfredsson till P4 Väst.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!