2019-07-22 SSM lägger ned del av verksamheten https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/07/ssmverksamhet.jpg

SSM lägger ned del av verksamheten

Mattias Lundgren SSM och Mikael Bölander Mecon Bygg
Mattias Lundgren SSM och Mikael Bölander Mecon Bygg
Byggindustrin

SSM Holding AB (publ) avvecklar sin egna entreprenadverksamhet och inleder istället ett samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg AB. Cirka 15 medarbetare från SSM erbjuds möjlighet till anställning hos Mecon Bygg.

SSM skriver i ett pressmeddelande att förändringen genomförs i syfte att reducera bolagets fasta kostnader samt förstärka SSM:s långsiktiga konkurrenskraft och lönsamhet.

– Genom att etablera ett strategiskt samarbete med Mecon, en av branschens effektivaste entreprenad-bolag, ökar vi vår konkurrenskraft i att utveckla nya bostäder från idé till dess att nyckeln kan överlämnas. Det är också extra glädjande att ge våra medarbetare möjligheten att övergå till ett bolag som präglas av kvalité samt lika värderingar och kultur som SSM, säger Mattias Lundgren, verkställande direktör för SSM.

– SSM har en attraktiv projektportfölj och vi ser fram emot möjligheten att i nära samarbete producera SSM:s bostäder på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt, med syfte att ge slutkunden bästa möjliga produkt till ett bra pris. Vi glädjs också åt att få hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Mikael Bölander, verkställande direktör för Mecon Bygg.

Överlåtelsen av verksamheten träder i kraft per 16 september 2019. Samarbetet och övergången av personal har en marginell resultateffekt under 2019. Efter förändringen kvarstår cirka 40 medarbetare inom SSM.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!