2019-07-14 Fet nota för sjukhusbygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/07/supersjukhus.jpg

Fet nota för sjukhusbygge

Skissbild: Region Hovedstaden
Skissbild: Region Hovedstaden
Byggindustrin

Region Hovedstaden väljer NCC för att bygga Nyt Hospital Nordsjælland, det sista av de så kallade supersjukhusen som ska byggas i Danmark. NCC blir huvudentreprenör för projektet. Budgeterat för Nyt Hospital Nordsjaelland är cirka 3,4 miljarder SEK .

– Vi är mycket stolta över att få bygga detta unika sjukhus till glädje för tusentals patienter, anhöriga och medarbetare. Byggherren har redan från början lagt stor vikt vid samarbete, så vi har mycket goda förutsättningar för ett bra resultat, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef NCC Building Nordics i Danmark.

Sjukhuset omfattar en 118 000 kvadratmeters byggnad med fyra våningar. Projektet är redan känt för sin design med en byggnad som ovanifrån liknar en fyrklöver. Sjukhuset ska ligga i Hillerød.

NCC blir huvudentreprenör för projektet. Budgeterat för Nyt Hospital Nordsjaelland är cirka 3,4 miljarder SEK. NCC och Nyt Hospital Nordsjælland ska nu ta fram detaljerna för projektet och planerar att teckna avtal under fjärde kvartalet. Projektet kommer att orderanmälas successivt under projekttiden i affärsområdet NCC Building Nordics.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!