2019-07-03 Instalco stärker i Finland https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/07/instalco-webb.jpg

Instalco stärker i Finland

Jukka Myllylä, Robin Boheman, Janne Moilanen, Per Sjöstrand, Jarmo Korjonen. Fotograf: Instalco
Byggindustrin

Ggenom förvärvet av VS-företaget Pohjanmaan Taloteknikka Oy i Uleåborg stärker Instalco sin position i Finland.

Pohjanmaan Taloteknikka som grundades 2011 är specialist på VS- och sprinklerentreprenader mot byggmarknaden och industrin. För verksamhetsåret 2018 uppgick omsättningen till cirka 105 miljoner kronor.

– Förvärvet av Pohjanmaan är ett första steg i vår expansion och geografiska spridning utanför Helsingfors och Tammerfors. Pohjanmaan är ett stabilt VS-bolag och har ett moget ledarskap som vill fortsätta att utveckla verksamheten, säger Robin Boheman, affärsområdesansvarig Instalco Finland i ett pressmeddelande.

Kan fortsätta utvecklingen

Pohjanmaan Taloteknikka har huvudkontor i Uleåborg i norra Finland och bedriver verksamhet runt om i landet. Dotterbolaget Pohjanmaan Taloteknikka Etelä Oy som också ingår i förvärvet har kontor i Helsingfors. Pohjanmann utför alla typer av installationer och service inom VS- och sprinklerområdet. Kunderna utgörs till största delen av kommuner och byggföretag.

– Genom att gå in i Instalco kan vi fortsätta utvecklingen av vårt bolag. Vi har redan idag samarbete med andra Instalcobolag och kommer nu att kunna hitta nya samarbeten och synergier, säger Jukka Myllylä, vd Pohjanmaan Taloteknikka som kommer att fortsätta sin roll i bolaget.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Pohjanmaan Taloteknikka Oy och Pohjanmaan Taloteknikka Etelä Oy med tillträde 1 juli.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!