2019-07-02 Oscar Properties: Problem med båda tornen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/Norra_Tornen_mars_2018a.jpg

Oscar Properties: Problem med båda tornen

Bild: Wikipedia/cc
Bild: Wikipedia/cc
Byggindustrin

Oscar Properties ska ha stött på nya problem i båda sina skyskrapor, Norra Tornen, i Stockholm. Det framgår av uppgifter till Nyhetsbyrån Direkt.

I det befintliga tornet – Innovationen – ska bolaget ha fått problem med vattenläckor utan att ha lyckats hitta grundproblemet. Enligt Nyheter Direkt har Oscar Properties inte återkopplat med svar angående detta eller vilken finansiell påverkan det kan riskera att få för koncernen. 

Samma källa uppger även att byggnationen av tornet Helix med 138 bostäder har bromsat in. Orsaken uppges vara problem med leveranser. Till SvD säger Oscar Properties styrelseordförande Peter Norman att det varit en tvist mellan leverantören och bolaget som nu är löst.

Vd:n förnekar byggstopp

Enligt vd:n Oscar Engelbert är uppgifterna om ett byggstopp i det andra tornet fel, bolaget bygger enligt honom efter en reviderad tidsplan, säger han till tidningen.

Oscar Engelbert har inte svarat på de frågor som Nyhetsbyrån Direkt ställt om den inbromsade byggnationen riskerar att medföra ytterligare kunder som vill säga upp sina avtal på grund av eventuella förseningar. 

Enligt SvD har det inkommit krav till Kronofogden från flera håll, som uppgår till flera miljoner kronor. I denna vecka valde Stefan De Geer att hoppa av styrelsen efter knappt två månader. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!