2019-06-28 Paus i förhandlingarna – badet är ett svartbygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/Liljeholmsviken_2009k.jpg

Paus i förhandlingarna – badet är ett svartbygge

Paus i förhandlingarna. Foto: Wikipedia
Paus i förhandlingarna. Foto: Wikipedia
Byggindustrin

I flera år har det stormat kring Liljeholmsbadet i Stockholm, som staden beslutat att sälja. Nu har det kommit fram att badet saknat bygglov sedan 1938, skriver Södermalm Direkt. 

I slutet av januari rapporterade tidningen Södermalm Direkt att staden med fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) i spetsen inlett seriösa förhandlingar med en privat köpare av Liljeholmsbadet.

Nu visar det sig att affären måste pausas. Badet, som legat vid Hornstulls strand i Stockholm sedan 1938 är ett svartbygge skriver tidningen. Och att rita in det in detaljplanen tar ungefär 18 månader, enligt artikeln.

Fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) anser att Socialdemokraterna borde upptäckt detta för länge sedan:

– Vi har förlorat flera år eftersom det inte blivit rätt från början. Om Socialdemokraterna dragit igång processen 2016 när badet stängde hade vi kunnat ha en ny lösning på plats, säger han till Södermalm direkt.

S: ”Upp till bevis”

Dåvarande stadsbyggnadsborgarråd Jan Valeskog (S) är av en annan uppfattning:

– Det här är ju en fråga som hanteras helt på delegation av tjänstemännen, det är ingenting som politiker sitter och beslutar om. Men om man politiskt lovar att man ska ha ett bad, som Moderaterna har gjort, ja, upp till bevis nu då, säger Jan Valeskog, till Södermalm direkt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!