2019-06-14 Byggherren Ola Serneke en av årets sommarpratare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/R9A1367.jpg

Byggherren Ola Serneke en av årets sommarpratare

Ola Serneke är en av årets sommarpratare. Foto: Sveriges Radio
Ola Serneke är en av årets sommarpratare. Foto: Sveriges Radio
Byggindustrin

Under torsdagen presenterades vilka kända svenskar som kommer medverka i Sommar i p1. En av sommarvärdarna är byggentreprenören Ola Serneke.

Det är inte vanligt att någon med koppling till byggbranschen tillfrågas av Sveriges Radio att sommarprata.

Den 23 juli kommer Alingsåssonen Ola Serneke, vd för Serneke group, ägna sitt program åt att prata om hur man kan vara med och skapa ett sundare och mer positivt samhälle.

Till TT säger han såhär:

– Det är en fin möjlighet att få över fyrtio minuter obruten taltid i Sveriges Radio. Jag vill prata om hur man som bolag och företagare kan och bör ta ett samhällsansvar. Sedan ska det ju inte bli en bolagspresentation, lovar Ola Serneke som också kommer att berätta om sin uppväxt och sitt liv utanför jobbet.

Han fortsätter:

– Jag kommer att vara mer personlig och privat än i andra offentliga sammanhang, men sedan är det ju så att mina privata åsikter avspeglas hur vi jobbar inom bolaget. Att jag dessutom haft et antal år med tjugo timmar arbete om dygnet gör ju att privatliv och yrkesliv egentligen är samma sak.

Serneke är en av 58 sommarpratare. Hans program sänds i Sveriges radio P1 den 23 juli.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!