Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Peab bromsar stort bygge i Solna

20:e maj 2019, 08:07
Peab bromsar stort bygge i Solna
Här låg tidigare Råsunda fotbollsarena. Bild: Peab
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det blir inga fler bostäder på den gamla Råsundatomten – i alla fall inte under de närmaste åren. Byggherren Peab bromsar hela projektet eftersom försäljningen går för dåligt.

Fabege har färdigställt ett nytt huvudkontor åt Telenor samt en skola där Råsunda fotbollstadion tidigare låg. Lika framgångsrikt har Peab inte varit när det gällt att bygga och sälja bostäder där fotbollsarenan tidigare fanns.

Det har gått trögt ända från början och ännu trögare sedan marknaden för bostadsrätter bromsade in. Den första etappen, kvarteret Klacken, med 340 lägenheter är under produktion. I början på veckan låg 95 av bostäderna i kvarteret ute till försäljning på Peabs hemsida.

Skjuts på obestämd tid

Bara 20 var markerade som sålda, uppger Solnadirekt. De andra och sista etappen med cirka 350 lägenheterna, i kvarteret Liraren, skjuts på framtiden.

– Eftersom marknaden har förändrats skjuter vi på starten av kvarteret till dess vi har sålt tillräckligt i vår nuvarande produktion, säger Jesper Strandberg, regionchef på Peab Bostad, till Solna direkt.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0