2019-05-14 Byggjätten lägger ner marknadsplats https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/b63143389909dda4_org.jpg

Byggjätten lägger ner marknadsplats

Byggbolaget NCC lägger ner Loop Rocks. Bild: NCC
Byggbolaget NCC lägger ner Loop Rocks. Bild: NCC
Byggindustrin

Loop Industries var en digital satsning för byggbranschen. Nu lägger ägaren NCC ner sin startup, efter att försöken att få in externt kapital misslyckats.

För drygt två år sedan lanserade byggjätten NCC det egenutvecklade bolaget Loop Rocks. Den digitala tjänsten fungerar som en marknadsplats för det som i branschen kallas för sekundära byggmaterial, alltså sten, jord och fyllnadsmassor. Några månader efter start användes appen av stora spelare som Peab, Skanska och Svevia. Men även privatpersoner kunde använda sig av tjänsten.

Skrotar samtliga tjänster

I apri 2018 gick NCC ett steg längre och grundade startuplådan Loop Industries, som skulle ta fram fler digitala tjänster för branschen. Planerna var högtflygande, direkta konkurrenter skulle nämligen ges möjlighet att investera i avknoppningen.

Men efter bara ett drygt år på marknaden väljer NCC att skrota hela Loop Industries och stänga ner samtliga tjänster. Verksamheten kommer att avvecklas den 14 juni, skriver bolaget på sin Facebook-sida.

”Inte varit lönsam”

Till nyhetssajten Breakit säger NCC:s presschef Anna Trane:

– Eftersom verksamheten inte varit lönsam och det inte gick att få in externt kapital valde styrelsen i Loop Industries att lägga ner.

I oktober i fjol lanserade NCC-koncernen sina andra techprodukt i form av Hauly, en app som matchar transportköpare inom byggsektorn med åkerier. 

Det är oklart hur mycket pengar NCC har investerat i de digitala tjänsterna.


Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!