2019-05-14 Lämnar tjänst för chefspost på Skanska https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/04/skanska-havsnära-bostäder-kungshamn.jpg

Lämnar tjänst för chefspost på Skanska

Bildkälla: Skanska
Bildkälla: Skanska
Affär & Karriär
Byggindustrin

Jacob Birkeland har tillträtt som ny presschef på Skanska AB. I sin roll ansvarar Jacob för Skanska-koncernens mediekontakter och att hålla ihop detta arbete över koncernens tio marknader. 

Jacob kommer närmast från börsnoterade bostadsutvecklaren Bonava. Tidigare har han arbetat som chef för public affairs på Samsung och som pressekreterare till handelsministern vid utrikesdepartementet.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Skanskas arbete med våra medierelationer tillsammans med Jacob. Med bakgrund inom både näringslivet och det offentliga har han rätt profil för att leda Skanskas pressarbete på våra samtliga marknader. Han har också goda ledaregenskaper och rätt värderingar. Skanskas ambition är att ha den bästa pressavdelningen. Jacobs erfarenhet, kunskap och personlighet kommer att vara värdefull i det arbetet, Karolina Cederhage kommunikationsdirektör på Skanska AB i ett pressmeddelande.

”Det känns hedrande”

– Det känns hedrande och spännande att få ansvar för Skanskas mediarelationer, med tanke på företagets tunga position som global aktör inom samhällsutveckling. Jag ser framemot att fortsatt vara med och bidra till det arbetet, säger Jacob Birkeland presschef på Skanska AB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!