2019-04-10 Byggbolaget skrotar utdelningen – aktien faller https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/serneke-webb-malmo.jpg

Byggbolaget skrotar utdelningen – aktien faller

Fotograf: Felix Gerlach
Fotograf: Felix Gerlach
Byggindustrin
Tidigare i år rasade aktien för Skanska efter sänkt utdelning och ett mindre positivt resultat. NCC vinstvarnade och nu skrotar Serneke utdelningen helt, rapporterar DI.
Sernekes aktie backar med 6,1 procent. Vilket kan jämföras med förra årets utdelning med 4 kronor per aktie, enligt DI.Inför årsstämman bekräftar styrelsen i Serneke Group AB bolagets utdelningspolicy men väljer i nuläget att föreslå en utebliven utdelning för räkenskapsåret 2018. Skälet är behov av finansiell flexibilitet för att hantera den egna projektportföljen.

Stark finansiell position

I rådande situation ser styrelsen det därför som prioriterat att bolaget vidmakthåller en stark finansiell position, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi har just nu stort fokus på Karlastaden och den omstrukturering och optimering som pågår. Vi jobbar med att dela upp projektet och hitta passande partnerskap för att realisera våra visioner för stadsdelen. Planen har hela tiden varit att få in flera byggherrar vilket är en förutsättning i projektet. Innan en ny struktur är på plats prioriterar styrelsen därför i år att hålla bolaget starkt hellre än att föreslå en utdelning, säger Kent Sander, styrelseordförande i Serneke Group AB.

 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!