2019-04-09 Myndigheten varslar: ”Stort besparingsarbete” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/04/herman-sundqvist-virkesforum.jpg

Myndigheten varslar: ”Stort besparingsarbete”

Herman Sundqvist på Virkesforum. Foto: Anders Roth
Herman Sundqvist på Virkesforum. Foto: Anders Roth
Byggindustrin
Industri

Skogsstyrelsen säger upp 40 personer som en konsekvens av en förändrad budget. Det är över 80 personer färre jämfört med varslet som lades i februari.

– Det är givetvis beklagligt att vi har behövt gå till uppsägningar. Samtidigt har vi tack vare ett stort besparingsarbete och avslutade visstidsanställningar kunnat begränsa uppsägningarna betydligt, säger Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist i ett pressmeddelande.

Omfattande besparings- och omställningsarbete

I februari varslade Skogsstyrelsen 124 medarbetare om uppsägning över hela landet. Orsaken var det ekonomiska läge som uppstått efter riksdagens budgetbeslut för 2019. Det har gjorts ett omfattande besparings- och omställningsarbete, bland annat har visstidsanställningar avslutats och pensionsavgångar inte ersatts för att minska antalet uppsägningar. Efter det arbetet står det nu klart att det blev totalt 40 uppsägningar fördelat på 17 distrikt. Övriga distrikt berörs alltså inte av uppsägningarna.

DistriktAntal uppsägningar ordinarie personalAntal uppsägningar Naturnära jobbTotalt
Blekinge2 2
Dalarna 22
Gävleborg 77
Göteborg11
Jönköping 11
Kalmar11
Kronoberg11
Norra Jämtland 33
Norra Norrbotten 11
Norra Västerbotten 11
Skaraborg-Fyrbodal213
Stockholm/Gotland224
Södra Västerbotten11
Uppsala-Västmanland246
Värmland11
Västernorrland11
Östergötland22
Uppdragsavdelningen2
Totalt132540

Det flesta uppsägningarna berör personer som arbetat med arbetsmarknadsprojektet Naturnära jobb eftersom det avslutades vid årsskiftet enligt riksdagens budgetbeslut.

Totalt sett innebär uppsägningarna, pensionsavgångar och avslutade visstidsanställningar att Skogsstyrelsens organisation minskar med cirka 240 medarbetare jämfört med 2018.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!