ByggindustrinHär byggs nytt Hilton-hotell
22.02.2019 14:44 3 min lästid

Här byggs nytt Hilton-hotell

22.02.2019 14:44 3 min lästid
ncc, Arkitema Architects, hilton, bygge, hotell

Illustration: Arkitema Architects / NCC

Kontraktet är värt cirka 825 miljoner kronor.

Jessica Branschaktuellt
0

Det tidigare Nordea-huvudkontoret i Köpenhamn ska både renoveras och expanderas till nya Hilton Copenhagen City Center. Kontraktet är värt cirka 825 miljoner kronor.

Avtalet är mellan ATP Ejendomme och NCC.

– Vi är mycket stolta över att ATP Ejendomme har valt oss för det här spännande projektet. Vår organisation har precis den erfarenhet och kompetens som krävs för att lösa en uppgift av den här storleken och komplexiteten, säger Dennis Nielsen, chef för NCC Renovering i Danmark i ett pressmeddelande.

En mer öppen och välkomnande fasad

Den omfattande renoveringen och ombyggnaden ska ge den fortliknande byggnaden en mer öppen och välkomnande fasad när den omvandlas till Christianshavns nya Hilton Copenhagen City Center hotell. Bland annat ska en transparent tillbyggnad göras på byggnadens betongbas, och det blir en ny bred trappa från Knippelsbro till hamnpromenaden och hotellets restaurang.

– Vi är glada att ha ingått avtal med NCC för renovering av Hilton Copenhagen City Center. Vi har goda erfarenheter av NCC från tidigare och pågående projekt och ser dem som en kompetent partner för att lösa uppgiften, säger Christian Hartmann chef för Property Management på ATP Ejendomme.

– Detta är en oerhört spännande renovering som vi ser fram emot att komma igång med. Här kommer vår samlade kompetens och erfarenhet verkligen till sin rätt. Vi är glada att få samarbeta med ATP Ejendomme och Hilton, den blivande hyresgästen, säger Karina Mary Andersen, senior projektledare inom NCC Renovering i Danmark.

Bygget förväntas börja under sommaren och planeras vara genomfört i slutet av februari 2021. Affären registreras i det första kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Nordics.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!