2019-06-07 Brakförlust för bostadsutvecklaren https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/prime-living-vasby.jpg

Brakförlust för bostadsutvecklaren

Bostadsutvecklaren Prime Living
Ett av Prime Livings projekt i Stockholm. Bildkälla: Upplands Väsby kommun.
Bostad
Byggindustrin
Fastighet
Förvaltning
Bostadsutvecklaren Prime Living redovisade nyligen bokslutet för 2018. Rörelseresultatet pekar på minus 407 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (22), det framgår av ett pressmeddelande.

”Periodens resultat hänförs till stor del av att marknadsvärdena på förvaltningsfastigheterna har sjunkit. Detta beror dels på generell marknadsförsvagning och enligt vår bedömning även på bolagets finansiella position. Det negativa resultatet beror även på de försäljningar som gjorts under perioden”, skriver Prime Living i bokslutet.

Tror på fortsatt stor efterfrågan

Värdeförändring av fastigheter uppgick till minus 368 miljoner kronor i kvartalet (24). Fastighetsförsäljningsresultatet var minus 83 miljoner kronor (0).

”Arbetet med att stärka Prime Living och förtroendet för bolaget har fortsatt under perioden. Vårt fokus på kvalitet och hållbar förvaltning är vi övertygade om är rätt väg för att fortsätta att utveckla och förvalta studentbostäder då vår bedömning är att efterfrågan på den här typen av bostäder även fortsättningsvis kommer vara stor”, ett utdrag ur kommentar från Hans Sandén, vd och koncernchef.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!