ByggindustrinPeab tappar toppchef – till konkurrent
18/02/2019 2min lästid

Peab tappar toppchef – till konkurrent

18/02/2019 2min lästid
Peab tappar toppchef – till konkurrent

Christer Lund, ny koncernchef för Consto AB. Foto: Consto AB

“VI får en stark resurs i vårt team.”

Christer Lund började sitt arbete – övergripande ansvaret för hela Constos Svenska verksamhet, den 1 februari.  Han tar över efter Lars Vikström som fortsatt kommer att leda Consto Väst AB.

– Consto i Sverige är i en spännande fas och har stor potential till fortsatt utveckling. Jag tar mig an uppgiften med respekt och stort engagemang för att tillsammans med alla medarbetare tillse att Consto fortsatt har en positiv utveckling, säger Christer i ett pressmeddelande och tillägger:

– Jag är en lagspelare, vill bidra, sätta mål, vara med och se mina medarbetare lyckas. Första tiden i Consto ska jag använda till att göra mig bekant med företaget och med laget jag har fått förmånen att jobba med och leda, så att vi fortsatt utvecklas både som individ och företag.

“En stark resurs”

– I Christer Lund får vi en stark resurs i vårt team. Han har lång erfarenhet av ledarskap och kombination med hans personliga egenskaper är jag övertygad om att han fortsätter att leda vår svenska verksamhet med stadigt hand och i rätt riktning, säger Hans Kristian Seterlund, styrelseordförande i Consto AB och VD för Consto AS, ägarföretaget för den svenska verksamheten.

Consto AB ingår i den norska entreprenörkoncernen Consto AS, som har regionala verksamheter i hela Norge. Bolaget grundades 2006 och huvudkontoret ligger i Tromsö. Den svenska verksamheten består av moderbolaget Consto AB och dess dotterföretag Consto Väst AB och Consto Öst AB. Koncernen har totalt 900 anställda i Norge och Sverige.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!