Byggindustrin
2 min lästid

Vägen till hållbart och giftfritt byggande

11:e februari 2019, 08:36
Vägen till hållbart och giftfritt byggande
Foto: IVL
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0
Tillsammans anordnar IVL Svenska Miljöinstitutet och Basta konferensen Vägen till giftfritt byggande med ledfrågorna: Hur ser 2019 ut – vad kommer att påverka hur snabbt, ekonomiskt, miljövänligt och hållbart vi kan bygga? Strategiskt och praktiskt miljöarbete för ett giftfritt byggande står i fokus.

– Kraven på att nya byggnader ska vara hållbara höjs i rask takt och leverantörer och producenter av byggvaror står idag inför många utmaningar. Vägen till giftfritt byggande är ett av få seminarier som fokuserar på just hållbart och giftfritt byggande, och där vi diskuterar vad som är på gång i branschen, frivilliga initiativ, intressanta projekt och där branschens olika aktörer kan utbyta erfarenheter, säger Sussi Wetterlin, vd för Basta i ett pressmeddelande.

Digitalisering, hormonstörande ämnen, cirkulär ekonomi

Konferensen vänder sig brett till dem som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen och ger en gedigen uppdatering av vad som händer på området. På programmet i år står ämnen som digitalisering, hormonstörande ämnen, cirkulär ekonomi i byggbranschen, återbruk och renovering, energieffektivisering för att minska klimatbelastning, och andra aktuella frågor om smart och hållbart bostadsbyggande.

På plats finns bland andra Skanska, KTH, Siemens, Boverket, Riksbyggen, Villeroy and Boch Gustavsberg AB, Sveriges Byggindustrier, Kemikalieinspektionen, Stockholmshem, Chemsec och Tengbom.

Några punkter ur programmet:

• Aktuellt kring kemikalier i varor och cirkulär ekonomi på EU-nivå
• Hormonstörande ämnen – behov av riktlinjer och branschdialog
• Expertpanel: De viktigaste faktorerna och prioriteringarna för giftfritt byggande 2019
• Cirkulär ekonomi i byggbranschen
• Resurseffektiv användning av byggmaterial
• Digitalisering och nya tekniker för ett hållbart byggande
• Ombyggnadsprojekt – kemikalier och återbruk – hur bygger vi långsiktigt hållbart

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0