2019-02-06 Här vill svenskarna helst ha sitt fritidshus https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/02/fritidshus.jpg

Här vill svenskarna helst ha sitt fritidshus

Byggindustrin
Booli har analyserat Stockholmarnas sökbeteende. Här kan du se vilka kommuner flest stockholmare sökt fritidsboende i det senaste året. Allra populärast är Norrtälje.

– Att Norrtälje skulle hamna högt för Stockholmarna var väntat, för många är närhet är viktigt vid köp av fritidshus – man vill kunna nyttja det på helgerna utan alltför lång restid, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Med undantag för skidorterna ligger de flesta kommuner som toppar listan inom en och en halv timme från Stockholm.

– Den som vill göra ett fynd gör nog rätt i att leta sig lite längre bort från Stockholm. Kan du tänka dig att åka lite längre så får du mer för pengarna – det kan räcka med två timmar för att skaka av dig de flesta stockholmsspekulanter, säger Matilda Adelborg.

Topp 10 

1.Norrtälje
2.Stockholms skärgård
3.Värmdö
4.Malung-Sälen
5.Öland
6.Södertälje
7.Nynäshamn
8.Härjedalen
9.Västerås
10.Gävle

– Generellt är det vanligast att söka fritidshus i det egna länet. Men för många kan fritidsboendet också vara ett sätt att komma i kontakt med sina rötter, säger Matilda Adelborg.

Om listan

Listan bygger på en analys av alla sökningar på fritidshus till salu som gjorts på Booli.se från 1 februari 2018 till 1 februari 2019. Alla sökningar där användarnas ip-adresser fallit inom Stockholms län har filtrerats ut för att särskilja Stockholmarnas preferenser.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!