Bostad
1 min lästid

Oscar properties vd misstänks för brott

29:e januari 2019, 10:42
Oscar properties vd misstänks för brott
Foto: Wikimedia Commons.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Det fortsätter att storma kring lyxbyggaren Oscar Properties. Nu misstänks bolagets vd Oscar Engelbert för bokföringsbrott.

Oscar Properties har gjort sig ett namn genom sina nyproduktioner av lägenheter i lyxsegmentet. Men den senaste tiden har det mest varit stormigt kring bolaget, med rubriker om bland annat stämningsansökningar och larm om dåliga arbetsförhållanden vid ett av deras profilbyggen.
Nu avslöjar Svenska Dagbladet att Oscar Engelbert, vd och grundare av bolaget, misstänks för bokföringsbrott. Det innebär att han kan både riskera åtal och sin post som vd.

Engelbert: “Lär oss hela tiden”

Misstanken ligger kring Engelberts andra bolag, Parkgate, där årsredovisningar för fem år i rad inte lyckats rapporteras i tid. Parkgate bildades 2012 och äger drygt 40 procent av ägandet i Oscar Properties.
– Jag tycker det är viktigt att skilja på mitt privatägda bolag som detta gäller och börsbolaget. Det är tråkigt när vi misslyckas med att göra rätt. Men vi lär oss hela tiden och det är en prioriterad fråga och vi har stärkt upp våra rutiner, säger Oscar Engelbert till SVD.

 

#norra tornen #oscar engelbert #oscar properties #stockholm #svenska dagbladet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0