2019-01-11 Bravida förvärvar inom byggnadsautomatisering https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/bravida-far-uppdrag-av-peab.jpg

Bravida förvärvar inom byggnadsautomatisering

Bildkälla: Bravida. Miljardkontraktet på förbifart stockholm
Bildkälla: Bravida.
Byggindustrin

Insight Building Automation är en av Danmarks största leverantörer av avancerade styr- och reglersystem. De erbjuder kvalitetslösningar för styr och regler samt övervakning av byggtekniska anläggningar, bland annat systemintegration av passerkontroll och brandlarm.

– Förvärvet av Insight Building Automation stärker Bravidas kompetens inom rådgivning, styrning och regler samt övervakning av byggtekniska anläggningar. Vi är glada att kunna överta en väletablerad specialistverksamhet. Köpet stöder samtidigt vår strategi att erbjuda våra kunder allt från traditionella till de mest komplexa koncept- och systemlösningarna, säger Johnny Hey, divisionschef för Bravida Division Danmark i ett pressmeddelande.

Specialister med branscherfarenhet

– Den största tillgången i Insight Building Automation är våra många kompetenta specialister, som har många års erfarenhet inom branschen. Det har varit naturligt för oss att vi förr eller senare skulle behöva ta nästa steg. Vi har bedömt att tillväxtpotentialen bäst realiseras om vi blir en del av ett av Danmarks största service- och installationsföretag, säger Brian Steen Hansen, vd, Insight Building Automation.

Bravida tillträdde som ägare av Insight Building Automation den 1 januari 2019. Samtliga 22 anställda fortsätter i sina nuvarande roller med vd Brian Steen Hansen som ansvarig för verksamheten.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!