2018-12-04 Skanska avyttrar till Rikshem https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/skanska-rikshem-avyttring-webb.jpg

Skanska avyttrar till Rikshem

Illustration: Skanska
Illustration: Skanska
Byggindustrin

Rikshem köper upp kvarteret Bergskvadraten i Norrköping från Skanska, för en köpeskilling på cirka 490 miljoner kronor. Kvarteret innehåller 101 hyreslägenheter med garage under och 72 vårdboenden. Projektet är utvecklat av Skanska Sverige.

Försäljningen ska bokföras fördelat på rörelsegrenarna kommersiell fastighetsutveckling och bostadsutveckling i det fjärde kvartalet, 2018. Tillträdet är planerat till det tredje kvartalet 2021. Byggkontraktet, värt cirka 300 miljoner kronor, tilldelades Skanska Sverige och bokades i kvartal 3, 2018.

Bruttoyta på 18 000 kvadratmeter

De nya husen byggs alldeles intill hyreshusen som Skanska bygger åt Lundbergs, nära Motala Ström och Louis de Geer konsert- och kongress. Husen får mellan två och sju våningar och under dem anläggs garage i suterrängplan.

Den totala bruttoytan är cirka 18 000 kvadratmeter och avsikten är att de ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, silvernivå.

– Vi ser fram emot att komma igång med det här spännande stadsutvecklingsprojektet där vi successivt omvandlar en gammal industritomt till levande bostadskvarter. I Rikshem får vi in en stabil och långsiktig ägare, vilket känns väldigt bra, säger Thomas Heinegård, affärsutvecklare hyresbostäder, Skanska Sverige.

Färdigt 2021

Byggnadsarbetena är redan påbörjade och husen ska stå färdiga till sommaren 2021.

I intilliggande kvarter kommer Skanska framöver att utveckla bostadsrätter i ett fristående punkthus och eventuellt i en befintlig industribyggnad.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!