2018-12-03 Fastighetsjätte expanderar ytterligare med nytt förvärv https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/fastigheter-webb.jpg

Fastighetsjätte expanderar ytterligare med nytt förvärv

Bild: Vasakronan Fotograf: Martin Olson
Bild: Vasakronan Fotograf: Martin Olson
Byggindustrin

Tre nya fastigheter, Stena Fastigheter utökar portföljen med bestånd i centrala Lund, fastigheterna inrymmer främst kontor men även visst inslag av bostäder och handel. 

– Stena Fastigheter har ett betydande bostadsinnehav i Lund och förvärvet ligger i linje med vår ambition att växa i staden och delta i dess spännande utveckling, säger Cecilia Fasth, vd och koncernchef Stena Fastigheter AB i ett pressmeddelande.

Tror starkt på Lund

Förvärvet avser fastigheterna Repslagaren 31, Galten 25 och Apotekaren 12 i centrala Lund, samtliga certifierade enligt miljömärkningen LEED. Stena Fastigheter har sedan tidigare cirka 600 bostäder och 12 000 kvm kommersiella lokaler och kontor i Lund.

– Som långsiktig fastighetsägare tror vi starkt på Lund där betydande satsningar sker i framtida forskningsanläggningar vilket attraherar såväl nationell som internationell kompetens. Genom förvärvet bidrar Stena Fastigheter till utvecklingen av en levande stadskärna. Hållbarhet står högt på vår agenda och det var viktigt för oss att nytillskotten var LEED-certifierade. Nu ser vi fram emot att välkomna och lära känna våra nya hyresgäster, säger Cecilia Fasth.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!