2018-10-09 Misstänkt budgetöverskridande bygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/skelleftea-budget-bygge-webb.jpg

Misstänkt budgetöverskridande bygge

Lorents Burman (S) Ordförande, Skellefteå industrihus. Foto: Skellefteå kommun
Lorents Burman (S) Ordförande, Skellefteå industrihus. Foto: Skellefteå kommun
Byggindustrin
Styrelsen för Skellefteå industrihus AB fick tidigare indikationer om ett budgetöverskridande för projektet Fabriken. Styrelsen har nu vidtagit en rad åtgärder.
– Vi tar det här på stort allvar inte minst med tanke på vad som tidigare hänt i projektet. Vi har startat en utredning för att få klarhet i de uppgifter vi i styrelsen fått under hösten, säger Lorents Burman (S), ordförande i Skellefteå Industrihus.

Syftet med Fabriken är att samlokalisera flera kommunala verksamheter på Hedensbyn. Projektet är en viktig del i Skellefteå kommuns långsiktiga plan för stadsomvandling och målet att bli 80 000 invånare år 2030. I takt med att de kommunala verksamheterna flyttar in i de nya lokalerna friläggs attraktiva tomter i centrumnära lägen, för blivande Floraskolan, en ny friidrottshall, nya bostadsområden och nya etableringar.

Budgeten för byggprojektet har i ett tidigare skede utökats på grund av ökade kostnader för sanering och markarbeten. Styrelsen för Skellefteå industrihus vidtar nu ett antal åtgärder sedan den fått indikationer om att pengarna kanske inte räcker för att slutföra projektet.

”Vi tar indikationen på stort allvar”

Styrelsen för Skellefteå industrihus har startat en utredning för att granska projektet och varför projektets kostnader ser ut att bli högre än beräknat. Utredningen genomförs tillsammans med entreprenören. Den kommer pågå under ett antal veckor.

– Vi vet i dagsläget inga summor eller om projektet blir dyrare, men vi tar indikationen på stort allvar, säger Lorents Burman (S), ordförande i Skellefteå Industrihus i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!