2018-10-09 Bravida och Försvarsmakten samarbetar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/bravida-forsvarsmakten-webb.jpg

Bravida och Försvarsmakten samarbetar

Genrebild sprinklermontör, Bravida. Foto: Bravida
Genrebild sprinklermontör, Bravida. Foto: Bravida
Byggindustrin
Startskottet har gått för ett kommande samarbete kring rekrytering. Bravida Division Riks undertecknade nyligen en avsiktsförklaring med Försvarsmakten. Det är  Tanken är att Bravida i framtiden ska ha möjlighet att anställa och vidareutbilda militär deltidspersonal i sin verksamhet.

När en person har jobbat åtta år inom Försvarsmakten är det obligatoriskt att antingen avancera eller söka annat jobb. Försvarsmakten behöver dock behålla kompetens av beredskapsskäl. De som söker sig vidare behåller därför ofta sin koppling till Försvarsmakten – till exempel som tidvis tjänstgörande soldat, sjöman eller gruppchef.

Militärt deltidsengagemang

Försvarsmakten vill hjälpa sin personal att finna arbeten som går att kombinera med ett militärt deltidsengagemang. För att underlätta detta, har Försvarsmakten inlett samarbeten med olika företag. Hittills har det främst gällt ledare inom till exempel byggbranschen. Bravida är nu det första företaget som kan erbjuda utbildning och anställning till projektledare, montörer och tekniker inom sprinkler, kylteknik, fastighets- och driftteknik samt säkerhetsteknik.

– Det här samarbetet blir en win-win för båda parter. Försvaret behåller kompetent deltidspersonal – och Bravida får möjlighet att rekrytera och utbilda personer som har arbetslivserfarenhet, militär grundutbildning och rätt mindset med sig från försvarsmakten, säger Sven Klockare, divisionschef, Bravida Division Riks i ett pressmeddelande.

Syftet med samarbetet är att underlätta Bravida Division Riks rekrytering av projektledare, montörer och tekniker – och samtidigt stödja Försvarsmaktens behov av att behålla sina anställda så länge som möjligt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!